top of page

FREDAG Citrusmarinerade revbensspjäll

4 portioner

För en snabb fredagmiddag kan man förbereda revbenen dagen innan så att det bara är att värma på dem när man vill äta. Servera med sötpotatispommes och en cole slaw på rödkål och grönkål med limedressing, kummin och koriander.


Du behöver:

4 personer

Ugn: 180 grader

1 kg tjocka revbensspjäll

1 apelsin, rivet skal och saft

1 lime, rivet skal och saft

2-3 vitlöksklyftor

0,5 dl ljus soja

2 msk flytande honung

spetskål, eller annan kål

grönkål

majonäs

gräddfil eller crème fraiche

limejuice

kumminfrö

äppelcidervinäger

socker

salt och peppar

sötpotatis

olja

salt

1. Lägg revbenen i en ugnsform. Riv skal och pressa juice från apelsin och lime över. Pressa över vitlök, häll på soja och honung. Täck med folie och ställ in i ugnen i 1 - 1,5 timme. 

2. Strimla kålen och lägg i en skål. Tillsätt majonäs och gräddfil eller crème fraiche men bara så mycket så att det precis täcker som en lätt dressing. Pressa över limejuice, tillsätt kumminfrö - en eller två teskedar räcker - lite vinäger och någon tesked socker. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt och peppar. Hacka koriander och strö över vid servering. 

3. Dela sötpotatis i långa "strips". Blanda med salt och olja och kör i ugnen på hög värme, 250 grader. 

4. Servera revbenen med sötpotatis, cole slaw och en god bbq-sås. 

bottom of page