top of page

FREDAG Cordon bleu med vitlökscreme

4 portioner

Ta till vara bröd som blivit torrt, mixa och gör ströbröd av det. Förvara i påsar i frysen och ta ut så mycket som behövs.


kycklingfilé

god skinka

god ost

ägg

vetemjöl

ströbröd

smör att steka i


creme fraiche

vitlök

  1. Häll lite vetemjöl på en tallrik. Vispa upp 1-2 ägg med lite vatten i en annan tallrik. Häll på en tredje tallrik ströbröd.

  2. Skär ett snitt längs med varje kycklingfilé. Fyll med en skiva skinka och en skiva ost. Doppa sedan filén först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd. Gör likadant med alla filéer. Använd en stekpincett så blir fingrarna inte så kladdiga.

  3. Stek kycklingen i smör och lite olivolja. Tänk på att inte ha för hög värme så kycklingen hinner bli tillagad helt igenom utan att få för mycket färg.

  4. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök och servera tillsammans med kycklingen, pommes frites eller annan potatis och en sallad.

bottom of page