800 gram fisk, gärna vit fisk och lax blandat
2 ägg
0,5 dl ströbröd
hackade örter, t ex dill och persilja
1 tsk salt
Peppar
Smör att steka i
1 stort äpple
2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
Curry – efter tycke och smak, går såklart att utesluta helt
1 tsk vinäger
1 tsk socker
Salt
Peppar
hamburgerbröd, gärna hembakade (recept finns i Amos och Vildas vårbok)
1. Mixa fisken till en grov konsistens eller hacka den med kniv.
2. Lägg fisken i en bunke tillsammans med äggen, ströbrödet, hackade örter och saltet. Peppra lite och blanda smeten väl.
3. Ställ bunken i kylen en stund.
4. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör.
5. Stek en matsked av fisksmeten och smaka på den. Behövs mer salt och peppar?
6. Forma 4 stora eller 6 mindre burgare och lägg på en blöt skärbräda.
7. Stek fiskburgarna i smör på medelvärme.
8. Servera fiskburgarna med hamburgerbröd, äppelsås, sallatsblad, tunt skivad rödlök, tomatskivor och inlagd gurka. Sötpotatisfrites är gott till.
1. Riv äpplet och blanda med gräddfil eller yoghurt.
2. Smaka av såsen med curry, vinäger, socker, salt och peppar.
3. Låt den stå och dra i kylskåpet en stund innan servering.