top of page

FREDAG Hamburgare med hembakt bröd

4 portioner

Om du har energi och hinner ger hembakat hamburgerbröd en extra dimension till hamburgaren. Själva burgaren gör jag oftast väldigt enkelt. Välj en bra färs, dela den i lagom stora bitar och platta bara till den lite. Grilla eller stek och salta och peppra ytan på köttet. Servera med hemgjord majonäs, saltgurka, lök, sallat och tomat.


Hamburgerbröd


6 dl mjölk

50 färsk jäst

2 tsk salt

1 msk honung

13 dl vetemjöl

  1. Värm mjölken till 37 grader och smula ner och rör ut jästen.

  2. Tillsätt salt och honung.

  3. Arbeta ner mjölet lite i taget till en smidig deg.

  4. Låt jäsa 1-2 timmar.

  5. Dela degen i 12 bitar, rundriv varje del, d v s rulla mot en mjölad yta så det formas en jämn boll. Platta till och lägg på en bakplåtsklädd plåt.

  6. Låt hamburgerbröden jäsa 30-45 minuter.

  7. Värm ugnen till 210 grader.

  8. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda 15-20 minuter.

  9. Låt svalna på galler.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page