Servera dessa underbara lammfärsbiffar med balsamicoglaserade tomater och en krämig potatisgratäng.
Du behöver:
Ugn: 200 grader
potatis
grädde
mjölk
vitlök
salt och peppar
lammfärs
ägg
ströbröd
vitlök
citron
persilja
lökpulver
salt och peppar
tomater, gärna små
balsamicovinäger
1. Sätt på ugnen. Skala och skiva potatis och lägg i en ugnsfast form. Pressa över så mycket eller lite vitlök du tycker är gott. Häll över grädde och mjölk så det precis täcker potatisen. Salta (mer än du tror behövs) och peppra och blanda runt med händerna. Sätt in i nedre delen av ugnen. Lägg ev över lite aluminiumfolie om gratänger ser ut att få för mycket färg.
2. Blanda lammfärs med ägg (ett ägg per 500 g färs brukar vara lagom), lite ströbröd, pressad vitlök, rivet citronskal och saft, hackad persilja, lite lökpulver och salt och peppar. Låt blandningen stå 5-10 minuter.
3. Forma biffar och stek i olivolja. Lägg över i en form och värmehåll.
4. I samma panna. Stek tomaterna på medelvärme tills de börjar bli lite mjuka. Häll på en skvätt balsamicovinäger. 5. Häll tomaterna över biffarna och servera med potatisgratängen.