3 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
inlagd dragon, estragon, eller torkad
vinäger
citronsaft
salt och peppar
valfri köttbit eller grillade grönsaker
potatis
olivolja
salt
Det här en variant på bearnaisesås, men är både lättare att göra och lite lättare för kroppen eftersom det är creme fraiche som är basen och inte smör. Smaken är slående lika. En annan god smaksättning är rosmarin och citron istället för dragonen.
Smält smör i en kastrull och rör ut buljongtärningen.
Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. Sänk värmen direkt och rör i hackad dragon.
Smaksätt med vinäger, citronsaft, salt och peppar. Servera ljummen.
Lägg potatisar i en ugnsfast form och kör dem i ugnen med salt och olivolja tills de är mjuka. Ta ut och tryck till varje potatis så att den går sönder. Ringla lite extra olivolja över och sätt in i ugnen igen tills potatisen ser gyllene och krispig ut.
Servera kött/grönsaker med potatis och sås och en god sallad.