top of page

LÖRDAG Krämig rotfruktslasagne

4 portioner

Det här är en krämig vegetarisk lasagne full av smak från goda rotfrukter.


blandade rotfrukter, t ex palsternacka, morot, rotselleri

purjolök

vitlök

krossade tomater

creme fraiche

grädde

mjölk eller vatten

grönsaksbuljong

torkad basilika och oregano

mozzarella, skivad

lasagneplattor, färska eller torkade

riven parmesanost

  1. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finstrimla purjolöken och skär vitlöken tunt.

  2. Hetta upp en gryta med smör eller olja och häll i alla grönsaker. Fräs dem mjuka. De ska ta lite färg men inte så mycket.

  3. Häll på krossade tomater, creme fraiche och grädde. Späd med mjölk eller vatten om det behövs. Krydda med grönsaksbuljong, basilika, oregano och salt och peppar. Låt såsen koka ihop en stund. Konsistensen ska vara ganska rinnig eftersom lasagneplattorna kommer att suga åt sig vätska när lasagnen tillagas i ugnen.

  4. Häll grönsakssås i botten av en stor ugnsfast form. Lägg ut lasagneplattor, lägg några skivor mozzarella ovanpå och ett par skedar sås. Fortsätt att varva lasagnen på samma sätt tills såsen bara räcker för att täcka översta lagret. Toppa med mer mozzarella och riven parmesanost.

  5. Gratinera i ugn så länge som lasagneplattorna behöver tillagas enligt paketet.

  6. Servera med en stor sallad.

bottom of page