ca 1 kg urbenad lammstek
vitlök
färska örter, t ex timjan, rosmarin, oregano
salt och peppar
små potatisar
morötter
rödbetor
lök
1-2 dl vitt vin
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka vitlök och örter.
Gnid in köttet med olivolja, vitlök, örter och rikligt med salt och peppar. Stick en stektermometer i mitten av köttet och sätt in i ugnen. Tillaga tills ugnstemperaturen är 60 grader för medium-rare, 68 grader för medium-well done.
Skrubba/skala potatis, lök, morötter och rödbetor. Ringla olivolja över, salta och peppra. Rosta i 250 grader varm ugn. Med fördel när lammet redan är klart och vilar under folie.
Häll av spadet och vitlöken från lammet i en kastrull. Mosa vitlöken med en gaffel och tillsätt 1-2 dl vitt vin. Koka ihop en stund och smaka av med ev salt och peppar.
Skiva lammet tunt och servera med vitlöksskyn, potatisen och rotsakerna.