top of page

LÖRDAG Lammstek med rostade rotsaker

4 portioner

ca 1 kg urbenad lammstek

vitlök

färska örter, t ex timjan, rosmarin, oregano

salt och peppar


små potatisar

morötter

rödbetor

lök


1-2 dl vitt vin


  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Grovhacka vitlök och örter.

  3. Gnid in köttet med olivolja, vitlök, örter och rikligt med salt och peppar. Stick en stektermometer i mitten av köttet och sätt in i ugnen. Tillaga tills ugnstemperaturen är 60 grader för medium-rare, 68 grader för medium-well done.

  4. Skrubba/skala potatis, lök, morötter och rödbetor. Ringla olivolja över, salta och peppra. Rosta i 250 grader varm ugn. Med fördel när lammet redan är klart och vilar under folie.

  5. Häll av spadet och vitlöken från lammet i en kastrull. Mosa vitlöken med en gaffel och tillsätt 1-2 dl vitt vin. Koka ihop en stund och smaka av med ev salt och peppar.

  6. Skiva lammet tunt och servera med vitlöksskyn, potatisen och rotsakerna.

bottom of page