2 paket färska lasagneplattor, 400 g
300 g kokt skinka
1 zucchini
10 champinjoner
vitlök
1 burk krossade tomater
torkad basilika
250 g ricotta
1 liter mjölk
3 dl grädde
1 dl vetemjöl
salt, peppar, socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla skinkan fint.
Skiva zucchini och champinjoner tunt och stek i olivolja och vitlök. Salta och peppra.
Häll krossade tomater i botten av en stor ugnsfast form. Pressa i vitlök, basilika, salta och peppra.
Häll mjölk, grädde och vetemjöl i en gryta. Låt koka upp och vispa hela tiden. Salta, peppra och tillsätt lite socker.
Montera lasagnen genom att varva skinka, ricotta, zucchini och svamp och bechamelsås med lasagneplattor. Se till att ha riktigt med bechamel till översta lagret så lasagnen täcks ordentligt. Grädda i ugnen i 20-25 min. Låt stå 5 min innan den skärs upp.