top of page

LÖRDAG Lasagne med kokt skinka och zucchini

4 portioner

2 paket färska lasagneplattor, 400 g

300 g kokt skinka


1 zucchini

10 champinjoner

vitlök


1 burk krossade tomater

torkad basilika


250 g ricotta


1 liter mjölk

3 dl grädde

1 dl vetemjöl

salt, peppar, socker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Strimla skinkan fint.

  3. Skiva zucchini och champinjoner tunt och stek i olivolja och vitlök. Salta och peppra.

  4. Häll krossade tomater i botten av en stor ugnsfast form. Pressa i vitlök, basilika, salta och peppra.

  5. Häll mjölk, grädde och vetemjöl i en gryta. Låt koka upp och vispa hela tiden. Salta, peppra och tillsätt lite socker.

  6. Montera lasagnen genom att varva skinka, ricotta, zucchini och svamp och bechamelsås med lasagneplattor. Se till att ha riktigt med bechamel till översta lagret så lasagnen täcks ordentligt. Grädda i ugnen i 20-25 min. Låt stå 5 min innan den skärs upp.

bottom of page