top of page

LÖRDAG Lasagne med ricottaost, svamp och tomat

4 portioner

Tillaga din favoritköttfärssås. Jag använde en bra nötfärs, champinjoner, finkrossade tomater, lite rött vin, tomatpuré, örtkryddor och salt och peppar. Istället för en bechamelsås använde jag ricottaost som jag tunnade ut med lite mjölk och kryddade med pressad vitlök och salt och peppar.


köttfärssås, 6-8 portioner

500 g ricottaost

1 dl mjölk

2-3 vitlöksklyftor, krossade

riven parmesanost

500 g färska lasagneplattor


  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Blanda ricotta med mjölk, vitlök och lite salt och peppar.

  3. I en ugnsform - bottna med köttfärssås, sedan lasagneplattor, sedan ricottablandningen, lasagneplattor igen o s v. Se till att ha rikligt med ricottaost över till översta lagret så att det täcker.

  4. Strö riven parmesanost över och grädda i 30-35 min. Låt lasagnen stå 10 min innan servering. Gör en god sallad till.

bottom of page