top of page

LÖRDAG Oxrullader med trattkantarellsås

4 portioner

nötinnanlår

dijonsenap

gul lök, hackad

morötter, skurna i stavar

stjälkselleri, finhackad

tandpetare, trä


trattkantareller eller annan svamp

grädde

buljong


kokt potatis

gelé av någon sort

  1. Om nötinnanlåret är helt, skär tunna skivor och lägg ut på en skärbräda. Bred ett lager dijonsenap på varje köttbit. Lägg också på hackad lök, en morotsstav och hackad selleri, salta och peppra. Rulla ihop köttbitarna till rullader och fäst med tandpetare.

  2. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra. Häll på vatten så att det når köttet till hälften. Sätt på ett lock och sjud rulladerna på svag värme i 1 timme.

  3. Bryn trattkantareller, eller annan svamp, i smör.

  4. Skär på prov i en rullad för att kontrollera om köttet är mört. Låt sjuda 10-15 min till om det inte är det. Lyft över rulladerna när de är färdiga på en tallrik.

  5. Låt skyn från rulladerna koka ner till hälften. Häll i grädde och ev buljong. Smaka på såsen och krydda med salt och peppar om det behövs. Tillsätt svampen och lägg i rulladerna igen. Låt allt blir varmt.

  6. Servera köttet med kokt potatis och gelé.

bottom of page