top of page

LÖRDAG Räktacos med smörstekt majs och mangosalsa

4 portioner

Oj, oj! Detta är smaskens, om man gillar skaldjur, vill säga. Det går utmärkt att byta ut skaldjuren mot kyckling eller vegetariskt alternativ om man så önskar.


blandade skaldjur, t ex msc-/asc-/krav-märkta räkor och pilgrimsmusslor

vitlök

fisksås

koriander


mango

avokado

gurka

paprika

koriander

lime


majs

smör


gräddfil

en god salsa

tortillabröd, gärna med majs i

nachochips

  1. Lägg skaldjuren i en skål, pressa över vitlök och stänk över lite fisksås. Låt stå och dra en stund.

  2. Blanda tärnad mango och avokado med finhackad gurka, paprika och koriander. Pressa över rikligt med lime, lite olivolja, salta och peppra. Ställ åt sidan.

  3. Stek burkmajs eller fryst majs i smör tills den fått fin färg. Salta försiktigt.

  4. Hetta upp en stekpanna så den blir riktigt varm. Häll i lite olivolja och stek hastigt skaldjuren på hög värme. Stek inte för länge eftersom de då blir sega och inte alls goda. Strö hackad koriander över.

  5. Servera alla ingredienser i skålar och låt var och en göra sin egen taco. Garanterat gott!

bottom of page