top of page

LÖRDAG Teriyakikyckling med caesarsallad och ugnsrostad potatis

4 portioner

Servera gärna en god fruktsallad till. Sötman från frukten ger en överraskande smakbrytning.


4 pers


4 kycklingfiléer

2 msk mirin

2 msk ljus soja

1 msk honung eller sweet chilisås


1 romansallad

3 skivor bröd till brödkrutonger

1 paket bacon

1 dl riven parmesanost


Till caesarsallad-dressingen:

2 msk olivolja

1 msk vinäger

1 tsk fransk senap

1-2 sardeller

1 dl riven parmesanost


potatis


blandad god frukt

  1. Marinera kycklingen så tidigt som möjligt. Gärna en dag innan. Häll mirin, soja och honung/sweet chilisås över kycklingen och blanda. Ställ kallt.

  2. Skär romansalladen i stora bitar.

  3. Tärna brödet och stek i olivolja så det blir knaprigt. Salta och peppra. Lägg i en skål.

  4. Stek bacon knaprigt och lägg i en skål.

  5. Riv parmesan och lägg i en skål.

  6. Mixa ingredienserna till dressingen och häll upp i en skål.

  7. Klyfta potatis, ringla över olivolja och salt och rosta i ugnen ca 30 min.

  8. Stek eller grilla kycklingen. Salta och peppra. Se till att innertemperaturen är minst 72 grader.

  9. Gör en god fruktsallad.


Låt alla göra sin egen caesarsallad på tallriken och servera med kyckling, potatis och fruktsallad.

bottom of page