OBS! Ät bara svamp du är absolut säker på vad det är. Rensa svampen samma dag du plockar den. Rensa en svamp i taget, borsta bort jord, skär alltid bort allt maskätet, dela alltid alla svampar för att se att inget kryp eller mask gömmer sig i ihåligheter. Tillaga den länge för att bli mer lättsmält för magen.
tortiglione
skivor av fläskkarré eller annat kött, t ex entrecote
svamp, t ex trattkantareller, gula kantareller, Karl Johansvamp eller annan sopp, citronslemskivling eller bara vanliga champinjoner eller kastanjechampinjoner
grädde
creme fraiche
grönsaksbuljong
timjan
rosmarin
salt och peppar
parmesan- eller pecorinoost
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Stek eller grilla köttet, salta och peppra och låt det vila.
Lägg noga rensad svamp (se ovan) i en kall stekpanna och sätt sedan på värmen. Låt svampen dunsta bort allt vatten. Tillsätt sedan en klick smör. Tillaga den på svag till medelvärme minst 15-20 minuter.
Tillsätt sedan grädde, creme fraiche, grönsaksbuljong, timjan och rosmarin. Salta och peppra. Smaka av såsen.
Skiva köttet i tunna strimlor och servera det ovanpå tortiglione och svampsås. Riv parmesan- eller pecorinoost över.