top of page

LÖRDAG Tortiglione med vild svampsås och fläskkarré

4 portioner

OBS! Ät bara svamp du är absolut säker på vad det är. Rensa svampen samma dag du plockar den. Rensa en svamp i taget, borsta bort jord, skär alltid bort allt maskätet, dela alltid alla svampar för att se att inget kryp eller mask gömmer sig i ihåligheter. Tillaga den länge för att bli mer lättsmält för magen.


tortiglione


skivor av fläskkarré eller annat kött, t ex entrecote


svamp, t ex trattkantareller, gula kantareller, Karl Johansvamp eller annan sopp, citronslemskivling eller bara vanliga champinjoner eller kastanjechampinjoner

grädde

creme fraiche

grönsaksbuljong

timjan

rosmarin

salt och peppar


parmesan- eller pecorinoost


  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

  2. Stek eller grilla köttet, salta och peppra och låt det vila.

  3. Lägg noga rensad svamp (se ovan) i en kall stekpanna och sätt sedan på värmen. Låt svampen dunsta bort allt vatten. Tillsätt sedan en klick smör. Tillaga den på svag till medelvärme minst 15-20 minuter.

  4. Tillsätt sedan grädde, creme fraiche, grönsaksbuljong, timjan och rosmarin. Salta och peppra. Smaka av såsen.

  5. Skiva köttet i tunna strimlor och servera det ovanpå tortiglione och svampsås. Riv parmesan- eller pecorinoost över.

bottom of page