top of page

MÅNDAG Fläskkarrégryta med tomat och kanel

4 portioner

Den här såsen fungerar bra som bas även till grönsaker och bönor om man hellre vill ha det istället för kött.


1 kg fläskkarré

1 burk krossade tomater

vitlök

citronsaft

kanel

2 dl grädde

köttbuljong


ris


sallat

apelsin

pumpakärnor


  1. Koka ris.

  2. Bryn finstrimlad fläskkarré så att köttet får fin färg. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, saften från en citron, lite kanel, grädde och buljong. Krydda med salt och peppar och någon tesked socker för att bryta syran hos tomaterna. Smaken blir märkbart fylligare och rundare om man gör det. Grytan kan koka länge om man har tid eller bara 20 min om man vill äta direkt.

  3. Skär sallat grovt och lägg upp på en tallrik tillsammans med skivade apelsiner.

  4. Rosta pumpakärnor i en stekpanna tillsammans med en droppe olivolja och några korn salt. Strö över salladen.

  5. Servera grytan med ris och apelsinsallad. En klick yoghurt på toppen är gott!

bottom of page