top of page

MÅNDAG Glasnudelsallad med sesammarinerad lax

4 portioner

Du behöver:

ca 4 personer

250 g glasnudlar

200 g lax

170 g räkor

100 g crabfish/surimi

1/2 gurka

1 avokado

125 g mango

en bit morot

några buketter broccoli

några buketter blomkål

färsk mynta

färsk koriander

 

rödlök

socker

vinäger

japansk soja

sesamolja

sesamfrön, gärna både vita och svarta

1. Koka upp vatten till nudlarna. Salta ordentligt. När vattnet kokar, stäng av värmen, lägg ner nudlarna och sätt lock på kastrullen. Låt nudlarna dra i 5 min. Häll sedan av och kallspola.

2. Lägg de kalla, kokta nudlarna i en stor skål. Häll på japansk soja och lite sesamolja. Blanda.

3. Skär laxen i tärningar, lägg i en skål och häll på japansk soja, lite sesamolja och sesamfrön. Blanda.

4. Skär rödlöken i tunna skivor, lägg i en skål, strö över någon matsked socker och häll på lika mycket vinäger. Blanda.

5. Skär sedan resterande grönsaker och skaldjur. 

6. Lägg alla ingredienser över nudlarna. Strö över rikligt med mynta och koriander och lite mer sesamfrö, kanske.

bottom of page