Du behöver:
ca 4 personer
250 g glasnudlar
200 g lax
170 g räkor
100 g crabfish/surimi
1/2 gurka
1 avokado
125 g mango
en bit morot
några buketter broccoli
några buketter blomkål
färsk mynta
färsk koriander
rödlök
socker
vinäger
japansk soja
sesamolja
sesamfrön, gärna både vita och svarta
1. Koka upp vatten till nudlarna. Salta ordentligt. När vattnet kokar, stäng av värmen, lägg ner nudlarna och sätt lock på kastrullen. Låt nudlarna dra i 5 min. Häll sedan av och kallspola.
2. Lägg de kalla, kokta nudlarna i en stor skål. Häll på japansk soja och lite sesamolja. Blanda.
3. Skär laxen i tärningar, lägg i en skål och häll på japansk soja, lite sesamolja och sesamfrön. Blanda.
4. Skär rödlöken i tunna skivor, lägg i en skål, strö över någon matsked socker och häll på lika mycket vinäger. Blanda.
5. Skär sedan resterande grönsaker och skaldjur.
6. Lägg alla ingredienser över nudlarna. Strö över rikligt med mynta och koriander och lite mer sesamfrö, kanske.