top of page

MÅNDAG Indisk böncurry med saltrostad kokos

4 portioner

Servera denna curry med ris, tomat- och gurksallad med limedressing, saltrostad kokos och yoghurt.


Du behöver:

gul lök

vitlök

morot

currypulver eller garam masala

malen kanel

krossade tomater

bönor, t ex black eye-bönor

lite socker

salt och peppar

tomat

gurka

lime

riven kokos 

1. Fräs hackad gul lök, pressad vitlök och tärnad morot mjukt på medelvärme i olja. Pudra över curry och lite malen kanel och låt fräsa med en stund. 

2. Tillsätt krossade tomater, bönor, lite socker och salt och peppar. Om röran är för tjock man man späda med vatten. Låt sjuda tills morötterna är mjuka. Smaka av igen.

3. Hacka gurka och tomat. Pressa över limejuice, rivet limeskal och lite olivolja. Salta och peppra. Blanda.

4. Rosta riven kokos gyllene i en stekpanna med en droppe olja. Strö över lite, lite salt. Magiskt gott till den kryddiga grytan tillsammans med ris, syrlig tomat- och gurksallad och en klick yoghurt om man vill. 

bottom of page