Veckan får börja med en enkel men mycket god kycklinggryta.
kycklingbröst- eller kycklinglårfilé
morötter
gul lök
vitlök
rosmarin
kycklingbuljong
grädde
ev vitt vin
salt och peppar
kokt ris
blandad sallad
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör eller olivolja tills den fått fin färg. Om du använder bröstfilén är det bra att lyfta ur den ur pannan och lägga på en tallrik istället för att låta den koka med.
Fräs hackad gul lök, skivade morötter och pressad vitlök i samma panna. Krydda med hackad färsk eller torkad rosmarin. Var försiktig och ta inte för mycket då den örten lätt kan ta över.
Häll på grädde, ev vitt vin och kycklingbuljong. Späd ev med lite vatten. Låt såsen koka upp (lägg i bröstfilén om du använt det) och sjuda på svag värme i 5-7 minuter. Kolla att kycklingen är helt genomstekt och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris och en blandad sallad.