top of page

MÅNDAG Pappardelle med pesto på morotsblast

4 portioner

Peston görs på morotsblast, solroskärnor och pecorinoost. Servera en kikärts- och morotssallad med örtvinägrette till.


färsk eller torkad pappardelle

en ganska stor bunt morotsblast

1 dl rostade solroskärnor

1-2 dl riven pecorinoost

1 vitlöksklyfta

olivolja

lite citronsaft

lite vatten

salt och peppar


kikärter

tärnad morot

blandade örter, t ex basilika, persilja

olivolja

vinäger

salt och peppar

  1. Koka pasta.

  2. Gör under tiden peston. Rosta solroskärnorna och mixa med morotsblasten, pecorinoosten, vitlöken och lite olivolja. Späd ev med lite vatten, smaka av med citron, salt och peppar.

  3. Blanda kokta kikärter med tärnad morot. Mixa örterna med olivolja, lite vinäger, salt och peppar och häll över salladen.

  4. Vänd ner peston i den nykokta pappardellen och servera med kikärts- och morotssalladen.

bottom of page