Peston görs på morotsblast, solroskärnor och pecorinoost. Servera en kikärts- och morotssallad med örtvinägrette till.
färsk eller torkad pappardelle
en ganska stor bunt morotsblast
1 dl rostade solroskärnor
1-2 dl riven pecorinoost
1 vitlöksklyfta
olivolja
lite citronsaft
lite vatten
salt och peppar
kikärter
tärnad morot
blandade örter, t ex basilika, persilja
olivolja
vinäger
salt och peppar
Koka pasta.
Gör under tiden peston. Rosta solroskärnorna och mixa med morotsblasten, pecorinoosten, vitlöken och lite olivolja. Späd ev med lite vatten, smaka av med citron, salt och peppar.
Blanda kokta kikärter med tärnad morot. Mixa örterna med olivolja, lite vinäger, salt och peppar och häll över salladen.
Vänd ner peston i den nykokta pappardellen och servera med kikärts- och morotssalladen.