fläskfärs, eller annan färs
ströbröd
mjölk
ägg, 1ägg per 500 g färs
färsk, finhackad persilja
lökpulver
salt och vitpeppar
små champinjoner
gul lök
grädde
buljong
smör att steka i
kokt potatis
Lägg färs, lite ströbröd, en skvätt mjölk, ägg, hackad persilja, lökpulver, lite salt och peppar i en stor skål. Blanda till en slät och smidig färs. Låt färsen stå och svälla en stund. Provstek en klick, smaka och justera ev salt och peppar.
Koka potatis.
Forma järpar, avlånga köttbullar, i handen med hjälp av en sked. Stek i smör så de får fin färg. Lägg över på en tallrik.
Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i samma stekpanna som järparna stektes i. Häll över grädde och buljong och tillsätt små champinjoner. Låt såsen koka ihop.
Lägg sedan tillbaka järparna i såsen och låt dem sjuda en stund så de blir tillagade helt igenom.