Du behöver:
fylld pasta, gärna sparrisfyllning
zucchini
gul lök
vitlök
hela tomater på burk
fryst eller färsk spenat
creme fraiche
grönsaksbuljongtärning eller fond
torkad basilika
salt och peppar
mozzarella
ruccola
citron
parmesan
Amos och Vildas recept innehåller inte alltid måttangivelser. Den främsta anledningen till det är att vi inte tänker på mat på det sättet, inte heller lagar vi mat så. Ett recept är en utgångspunkt att finna inspiration ifrån. Testa och smaka dig fram till vad du och din familj tycker är gott och vill äta mer eller mindre av. Det ger frihet, lust och kreativitet i köket!
1. Sätt på pastavatten. När det kokar, salta ordentligt och lägg i pastan. Låt den koka enligt instruktioner på förpackningen. Häll av, ringla olivolja och rör runt försiktigt.
2. Riv zucchini grovt på rivjärn. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja.
4. Häll på burktomater, creme fraiche, grönsaksbuljong, basilika, salta och peppra.
5. Låt såsen småsjuda i ca 10 min.
6. Blanda ruccola med citronsaft, ringla olivolja över, salta och peppra.
7. Servera pastan med såsen, skivad mozzarella, parmesan och ruccolasallad.