top of page

MÅNDAG Sparrispasta med krämig zucchinisås med tomat

4 portioner

Du behöver:

fylld pasta, gärna sparrisfyllning

zucchini

gul lök

vitlök

hela tomater på burk 

fryst eller färsk spenat

creme fraiche

grönsaksbuljongtärning eller fond

torkad basilika

salt och peppar

mozzarella

ruccola

citron 

parmesan


Amos och Vildas recept innehåller inte alltid måttangivelser. Den främsta anledningen till det är att vi inte tänker på mat på det sättet, inte heller lagar vi mat så. Ett recept är en utgångspunkt att finna inspiration ifrån. Testa och smaka dig fram till vad du och din familj tycker är gott och vill äta mer eller mindre av. Det ger frihet, lust och kreativitet i köket!

1. Sätt på pastavatten. När det kokar, salta ordentligt och lägg i pastan. Låt den koka enligt instruktioner på förpackningen. Häll av, ringla olivolja och rör runt försiktigt.

2. Riv zucchini grovt på rivjärn. Skala och hacka löken och vitlöken.

3. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja.

4. Häll på burktomater, creme fraiche, grönsaksbuljong, basilika, salta och peppra. 

5. Låt såsen småsjuda i ca 10 min. 

6. Blanda ruccola med citronsaft, ringla olivolja över, salta och peppra. 

7. Servera pastan med såsen, skivad mozzarella, parmesan och ruccolasallad.

bottom of page