top of page

ONSDAG En riktigt bra spagetti bolognese

4 portioner

500 g färs, t ex blandfärs eller nötfärs

2-3 stjälkar selleri, finhackad

5 vitlöksklyftor, pressade

1 gul lök, finhackad

1 dl tomatpuré

1 burk krossade tomater

torkad basilika

2-3 dl rött vin

lite vatten

salt och peppar, en gnutta socker


pasta av valfri sort

  1. Fräs färsen i olja på hög värme så den får fin färg. Finfördela under stekningen.

  2. Tillsätt selleri, vitlök och gul lök. Låt fräsa med en stund.

  3. Tillsätt tomatpuré. Låt den steka en stund så den får mindre syrlig smak.

  4. Tillsätt krossade tomater, basilika, vin, späd ev med lite vatten. Salta, peppra och tillsätt lite socker.

  5. Låt småkoka medan pastan och salladen förbereds.

  6. Servera med riven parmesan och nymalen svartpeppar.

bottom of page