Du behöver:
Ugn: 150 grader
bulgur
lax
fänkålsfrö, stött till ett pulver
salt och peppar
olivolja
apelsiner, gärna blodapelsin
avokado
mozzarella
koriander
gräddfil
srirchasås eller annan chilisås
citronskal
vitlök
1. Koka bulgur. Lägg gärna i en buljongtärning istället för att salta för att få lite mer smak.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form, strössla över fänkålsfrö, ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen till laxen är klar, ca 15 min.
3. Skiva apelsiner, avokado och mozzarella. Lägg på ett fat. Hacka så mycket koriander du vill och strö över.Salta, peppra och ringla över olivolja.
4. Blanda gräddfil med lite srirachasås, lite rivet citronskal och pressa i en vitlöksklyfta. Salta ev lite. Servera med fisken, bulgur och apelsinsalladen. Väldigt gott!