top of page

ONSDAG Fänkålsbakad lax och bulgursallad med apelsin

4 portioner

Du behöver:

Ugn: 150 grader

bulgur

lax

fänkålsfrö, stött till ett pulver

salt och peppar

olivolja 

apelsiner, gärna blodapelsin

avokado

mozzarella

koriander

gräddfil

srirchasås eller annan chilisås

citronskal

vitlök

1. Koka bulgur. Lägg gärna i en buljongtärning istället för att salta för att få lite mer smak.

2. Lägg laxen i en ugnsfast form, strössla över fänkålsfrö, ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen till laxen är klar, ca 15 min.

3. Skiva apelsiner, avokado och mozzarella. Lägg på ett fat. Hacka så mycket koriander du vill och strö över.Salta, peppra och ringla över olivolja.

4. Blanda gräddfil med lite srirachasås, lite rivet citronskal och pressa i en vitlöksklyfta. Salta ev lite. Servera med fisken, bulgur och apelsinsalladen. Väldigt gott!

bottom of page