top of page

ONSDAG Fisk med räkor och dill

4 portioner

Du behöver:

ca 4 port

potatis

valfri fisk, ca 150-200 g per person

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

2 fiskbuljongtärningar

vatten

1-2 citroner

salt och peppar

räkor, färska, i lake på burk eller frysta

dill

persilja

1. Skala och koka potatis.

2. Häll grädde och creme fraiche i en stekpanna med hög kant. Lägg i buljongtärningarna och koka upp såsen. Späd med vatten till en lagom simmig konsistens. Pressa i citronsaften och smaka av med mer salt och peppar eller citron. 

3. Skär fisken i bitar som du tycker blir bra. Lägg ner i den varma såsen och värm fiskgrytan försiktigt på medelvärme. Fisken blir snabbt klar.

4. Strö över räkor, dill och persilja och servera med kokt potatis och sallad.

bottom of page