De godaste hemlagade köttbullarna lagas på fläskfärs!
ca 6 port
potatis
mjölk
smör
1 kg fläskfärs
2 ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1-2 msk lökpulver
salt och vitpeppar
grädde
köttbuljong
soja
lök
smör
Skala och skär potatis i bitar. Koka potatisen mjuk och vispa ihop till ett potatismos med mjölk och lite smör. Salta och peppra.
Blanda fläskfärs med två ägg, ströbröd, mjölk, lökpulver och salt och peppar. Låt smeten stå och svälla en stund. Provstek sedan en liten klick smet, smaka och justera eventuellt kryddningen på resten av smeten. Rulla köttbullar och stek dem i smör.
Skär en stor gul lök i grova skivor och stek i smör.
Vispa ihop lite vatten, grädde, köttbuljong, några droppar soja, salt och peppar till en gräddsås.
Servera köttbullarna med potatismos, sås, lök och syrad kål eller lingonsylt.