top of page

ONSDAG Nudelwok med räkor

4 portioner

Här har jag använt grönsaker jag hade från trädgården och i kylen. Morötter, zucchini, lök och sockerärter. Ta de grönsaker du gillar! Jag wokar i min mormors gjutjärnsgryta. Den kan man hetta upp så den blir skållhet - det är du man får den där goda, wokade smaken på maten.


blandade grönsaker

räkor, MSC-märkta

äggnudlar (inte snabbnudlar)

sesamolja

sweet chilisås

ljus, japansk soja

  1. Rensa och skär alla grönsaker.

  2. Rensa räkorna.

  3. Koka äggnudlar enligt anvisningen på förpackningen. Ställ åt sidan.

  4. Hetta upp en gryta eller stekpanna så varmt det går. Häll i lite sesamolja och neutral olja. Häll direkt ner grönsakerna och rör om hela tiden så de inte bränns. Woka någon minut.

  5. Sänk värmen och häll på sweet chilisås. Rör om.

  6. Stäng av värmen och tillsätt nudlarna och soja, så mycket att det blir lite såsigt. Blanda.

  7. Lägg till sist ner räkorna.

  8. Servera!

bottom of page