top of page

ONSDAG Spagetti med gräddig kycklingsås

4 portioner

Du behöver:

4-6 personer

pasta

750 g kycklingfärs

1 gul lök

några vitlöksklyftor

1 burk hela tomater eller körsbärstomater

2 dl grädde

vatten

buljong eller fond

en bunt persilja

Smaklökens pepparmix eller annan pepparblandning

ev salt

1. Sätt på pastavatten, salta ordentligt och koka pastan.

2. Fräs kycklingfärsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt hackad lök och vitlök. Låt fräsa en stund.

3. Tillsätt tomater, grädde och fyll upp med vatten så det precis täcker. Tillsätt buljong.

4. Hacka persiljan fint och tillsätt den tillsammans med pepparmix. Låt sjuda en stund.

5. Smaka på såsen och salta och peppra eventuellt. 

6. Servera! Gärna med riven parmesan och en god sallad.

bottom of page