top of page

ONSDAG Stora köttbullar med rökt paprika och örtsås

4 portioner

tomatpuré

bulgur

grönsaksbuljong


köttfärs, valfri sort, ca 100-150 gr per person

1 ägg, per 500 g färs

1-2 msk ströbröd

rökt paprikapulver

lökpulver

salt och peppar


gräddfil eller creme fraiche

färska örter, t ex basilika, persilja, dill

ev lite majonäs

salt och peppar


  1. Värm en kastrull till bulgurn. Hetta upp lite olivolja och fräs en klick tomatpuré i oljan på medelvärme. Häll i bulgur, vatten (mängd enligt förpackning) och grönsaksbuljong. Bulgurn får en god och fyllig smak.

  2. Rör köttfärs, ägg, ströbröd och kryddig till en smidig färs. Forma stora köttbullar och stek i olivolja på först hög värme så de får färg, sänk sedan värmen och låt köttbullarna steka klart under lock. Känn på dem så de är fasta i konsistensen. Då är de klara.

  3. Blanda under tiden gräddfil med örter och kryddor till örtsåsen.

  4. Servera köttbullarna med bulgur, sås och grönsaker.

bottom of page