top of page

SÖNDAG Örtkyckling med ugnsrostade rotsaker och yoghurtsås

4 portioner

kycklinglårfilé eller kycklingfilé

blandade färska eller torkade örter, t ex oregano, timjan, rosmarin och basilika


palsternacka

morot

rotselleri

rödbetor


turkisk yoghurt

färskpressad citronsaft

pressad vitlök

färsk koriander

olivolja


bulgur

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Koka bulgur i grönsaksbuljong.

  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra, ringla över olivolja och strö hackade örter över.

  4. Gör likadant med skalade och tärnade rotsaker. Tillaga kyckling och rotfrukter i samma ugn i 30-35 minuter.

  5. Rör ihop såsen: turkisk yoghurt, rikligt med färskpressad citronsaft för att få en god syra, pressad vitlök, massa färsk hackad koriander, salt, peppar och olivolja.

  6. Servera!

bottom of page