top of page

SÖNDAG Citron och rosmarinmarinerad fläskytterfilé

4 portioner

fläskytterfilé eller fläskfilé

rosmarin

ekologisk citron, skal och saft

olivolja

peppar


potatis

grädde

mjölk

vitlök

salt och peppar

  1. Lägg köttet i en ugnfast form. Strö över hackad, färsk rosmarin, rivet citronskal och citronsaft och ringla över olivolja. Peppra. Låt gärna köttet marinera i några timmar.

  2. Skala och skiva potatis och lägg i en ugnsfast form. Häll över grädde och mjölk, mängd efter tycke, så att det precis täcker. Pressa i vitlök, salta och peppra.

  3. Sätt ugnen på 180 grader och ställ in köttet i den varma ugnen. Tillaga tills innertemperaturen är 70 grader. Låt köttet vila i minst 15 min. Potatisgratängen kan tillagas i samma ugn samtidigt. Ställ då potatisen längst ner.

  4. Servera skivor av köttet med gratängen och en sallad.

bottom of page