top of page
fläskytterfilé eller fläskfilé
rosmarin
ekologisk citron, skal och saft
olivolja
peppar
potatis
grädde
mjölk
vitlök
salt och peppar
Lägg köttet i en ugnfast form. Strö över hackad, färsk rosmarin, rivet citronskal och citronsaft och ringla över olivolja. Peppra. Låt gärna köttet marinera i några timmar.
Skala och skiva potatis och lägg i en ugnsfast form. Häll över grädde och mjölk, mängd efter tycke, så att det precis täcker. Pressa i vitlök, salta och peppra.
Sätt ugnen på 180 grader och ställ in köttet i den varma ugnen. Tillaga tills innertemperaturen är 70 grader. Låt köttet vila i minst 15 min. Potatisgratängen kan tillagas i samma ugn samtidigt. Ställ då potatisen längst ner.
Servera skivor av köttet med gratängen och en sallad.
bottom of page