ca 4-6 portioner
ca 1 kg picnicbog eller fläskkarré
1 apelsin, ekologisk
1 lime, ekologisk
1 citron, ekologisk
3 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk korianderfrö
0,5 dl ljus soja
2 msk flytande honung
tortillas eller turkiskt pannbröd
picklad rödlök (finstrimlad rödlök blandad med lite socker och ättika eller vinäger)
majs
salsasås
blandad sallad
inlagd chili (skivad chili i vinäger)
creme fraiche eller gräddfil
Skär köttet i tunna strimlor och lägg i en skål. Riv skalet och pressa saften från citrusfrukterna, tillsätt detta till köttet tillsammans med pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, korianderfrö, soja och honung. Blanda runt marinaden ordentligt så att den täcker köttet. Ställ kallt minst 30 min.
Häll över köttet i en kall gryta. Sätt på locket och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 1-2 timmar. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttet med tillbehören.