4-6 portioner
potatis till 4-6 portioner
3 ägg
1 morot
1 gul lök
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk osötad senap
1 dl riven parmesanost
finhackad persilja
600 g rödspätta eller annan fisk, MSC-märkt
en stor näve spenat
skalade räkor
ärtor
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka potatis i saltat vatten. Koka äggen i samma kastrull.
Finhacka morot och lök och fräs mjukt i smör i en kastrull. Häll på grädde och mjölk och smaksätt med senap, salt, peppar och riven parmesanost. Tillsätt till sist finhackad persilja. Ställ såsen åt sidan.
Lägg fisken i en ugnsfast form. Skala och klyfta äggen. Lägg ägg och spenat ovanpå fisken och häll över såsen. Riv ev lite extra parmesan över gratängen och gratinera i ugn i 15-20 min.
Servera gratängen med kokt potatis, skalade räkor och kokta ärtor.