top of page

SÖNDAG Fiskgratäng med senap och ägg

4 portioner

4-6 portioner


potatis till 4-6 portioner

3 ägg


1 morot

1 gul lök

2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 msk osötad senap

1 dl riven parmesanost

finhackad persilja

600 g rödspätta eller annan fisk, MSC-märkt


en stor näve spenat

skalade räkor

ärtor


  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Koka potatis i saltat vatten. Koka äggen i samma kastrull.

  3. Finhacka morot och lök och fräs mjukt i smör i en kastrull. Häll på grädde och mjölk och smaksätt med senap, salt, peppar och riven parmesanost. Tillsätt till sist finhackad persilja. Ställ såsen åt sidan.

  4. Lägg fisken i en ugnsfast form. Skala och klyfta äggen. Lägg ägg och spenat ovanpå fisken och häll över såsen. Riv ev lite extra parmesan över gratängen och gratinera i ugn i 15-20 min.

  5. Servera gratängen med kokt potatis, skalade räkor och kokta ärtor.

bottom of page