top of page

SÖNDAG Fläskfärsbiffar med potatispuré och citronsmörsky

4 portioner

En enklare och lite lättare variant på klassiska Wallenbergare. Glöm inte citronsmörskyn - den är gudomlig!


potatis

smör

mjölk

färskriven muskotnöt


fläskfärs, ca 500 g till 4 pers

1 ägg

1-2 msk ströbröd

lökpulver

salt och peppar

panko-ströbröd


smör

citronsaft


ärter

frysta lingon

  1. Skala och koka potatisen till purén.

  2. Blanda fläskfärs med ägg, ströbröd, lökpulver och salt och peppar. Rör till en smidig färs och ställ åt sidan en stund.

  3. Koka ärter.

  4. Forma biffar och vänd i panko på en tallrik. Se till att ströbrödet fäster genom att trycka lite på dem. Stek biffarna gyllene i riktigt med smör på medelvärme. Lägg på tallrik.

  5. Tillsätt en klick smör i den panna biffarna stektes i och pressa i citronsaft. Rör om lite.

  6. Vispa potatisen med smör, mjölk, riven muskot och salt och peppar.

  7. Servera biffarna med puré och ärter och ringla citronsmörsky över samt strö över några lingon.

bottom of page