Kött och grönsaker sköter sig själv i ugnen. Såsen tar inte lång tid att göra.
fläskkarré
örtsalt och örtkryddor, t ex rosmarin och timjan
potatis
morötter
rödbetor
3 dl rött vin
1 dl balsamvinäger
1 köttbuljongtärning
timjan
1 msk honung
1-2 dl vispgrädde
Blötlägg en romargryta en stund och lägg sedan köttet i den. Alternativt använd en gryta.
Krydda köttet med örtsalt, peppar och rosmarin och timjan. Häll lite vatten i botten och sätt på locket. Sätt in grytan i en kall ugn och sätt sedan på värmen, 150 grader. Låt köttet steka i 1,5-3 timmar.
Ta ut köttet och ugnsrosta sedan potatis, morötter och rödbetor med olivolja, salt och örtkryddor.
Häll vin och vinäger i en kastrull. Tillsätt buljong, lite torkad timjan och honung. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter.
Häll till sist ner grädden och smaka av såsen med salt och peppar.
Servera köttet i tunna skivor tillsammans med potatis, rotfrukter och sås. Mums!