top of page

SÖNDAG Fransk fläskkarrégryta med dijonsenap

4 portioner

​Du behöver:

fläskkarré

lök

vitlök

champinjoner

vitt vin

dijonsenap

fransk örtblandning, eller timjan, rosmarin, dragon, mejram, oregano

grädde

creme fraiche

vatten 

köttbuljong eller fond

ris

haricote vertes

1. Skär köttet i strimlor, hacka löken och vitlöken och skiva champinjonerna.

2. Hetta upp en gryta med olivolja. Bryn köttet. 

3. Tillsätt lök, vitlök och svamp när köttet fått fin färg. 

4. Häll i vin, dijonsenap, lite torkade örter, grädde och creme fraiche. Späd eventuellt med vatten och tillsätt buljong. 

5. Låt grytan småputtra i minst 15 minuter. Rör runt då och då. Smaka av med salt och peppar. 

6. Servera till kokt ris och kokta gröna bönor. Kanske en sallad till.


bottom of page