top of page

SÖNDAG Gulash med citroncreme fraiche och ris

4 portioner

6-8 portioner


1 kg nötbog eller högrev

3 paprikor, valfri färg

1 stor gul lök

5 vitlöksklyftor

3 msk milt paprikapulver

2 burkar krossade tomater

2 tsk kumminfrön

salt och peppar och lite socker


creme fraiche

färskpressad citronsaft


ris

  1. Skär köttet i bitar och bryn det i smör i en stor gryta.

  2. Tillsätt grovt hackad paprika, lök och vitlök.

  3. Pudra över paprikapulver, häll i krossade tomater, kummin och späd ev med vatten så att det precis täcker. Salta och peppra och tillsätt en gnutta socker.

  4. Sätt på locket på grytan och låt den stå och småsjuda 1,5-3 timmar. Smaka av!

  5. Servera med ris, sallad och creme fraiche blandat med färskpressad citronsaft.

bottom of page