top of page

SÖNDAG Köttfärskebab

4 portioner

basmatiris

smör


köttfärs

vitlökspulver

lökpulver

paprikapulver

spiskummin

persilja

salt och peppar


turkisk yoghurt

gurka

vitlök

dill


grönsaker

  1. Mät upp ris till antalet portioner. Skölj det väl i kallt vatten tills vattnet är nästan helt klart och inte vitt, grumligt. Koka det och tillsätt några klickar smör i kokvattnet samt salt.

  2. Blanda färs med kryddor. Forma avlånga biffar och trä upp dem på spett. Grilla eller stek på hög värme i olivolja så att de får fin färg. Stek färdigt på lägre värme.

  3. Skiva gurkan tunt och blanda med lite salt. Låt stå en stund så att gurkan vätskar sig. Krama ur och blanda med yoghurt, dill, vitlök, salt och peppar.

  4. Servera spetten med ris, tzatziki och massa härliga grönsaker. Oliver är gott till!

bottom of page