top of page

SÖNDAG Kycklingfilé med vitlöksstekt grönsaksris och örtyoghurt

4 portioner

Du behöver:

bulgur

kycklingfilé

broccoli

blomkål

grönkål

vitlök

grekisk yoghurt

persilja

basilika

citronsaft

lebne - libanesiska yoghurtbollar, alternativt fetaost

1. Koka bulgur i grönsaksbuljong, Krydda gärna med någon pepparkrydda eller torkade örter. Själv gillar jag Smaklökens pepparmix. 

https://smakloken.se/kryddor/pepparmix-200g-330ml/

2. Stek kycklingfilé i olivolja och krydda med salt och peppar.

3. Riv broccoli och blomkål på rivjärn och stek i olivolja och pressad vitlök. Salta och peppra. Tillsätt finstrimlad grönkål som bara får bli genomvarm. 

4. Blanda yoghurt med färska örter, salta och peppra och pressa ner citronsaft. 

5. Servera kycklingen med bulgur, grönsaksfräs, yoghurtsås och lebne/fetaost. 

bottom of page