top of page

SÖNDAG Lax- och potatisomelette med dill och citron

4 portioner

100-150 g lax per person, det går bra att använda överbliven lax, gravad, rökt, ugnsbakad eller stekt

1-2 potatisar per person, kokta

1 bit purjolök

1 ägg per person

1 dl mjölk per person

finhackad dill

1 citron, rivet skal och saft

salt och peppar

  1. Stek laxen och potatisen på medelvärme i ett par matskedar smör i en stekpanna. Tillsätt purjolök och låt steka en stund.

  2. Blanda ägg, mjölk, dill, salt och peppar i en skål.

  3. Häll äggsmeten över laxen och potatisen. Sänk värmen till medelvarmt/svag värme. Peta ner i botten av stekpannan med en stekspade några gånger så att äggstanning som inte stelnat gör det. Sätt eventuellt på ett lock så går det lite fortare för omeletten att blir klar.

  4. Servera med en god sallad. Gärna med bönor, avokado, fetaost, nötter eller frön.

bottom of page