top of page

SÖNDAG Ostfyllda köttfärsbiffar med Karl Johansvampsås

4 portioner

600 g valfri färs

150 g tärnad ost, t ex fetaost eller cheddar

1 ägg

2 msk ströbröd

timjan

salt och peppar


svamp, t ex Karl Johan eller kantareller

2 dl grädde

3 dl mjölk

lite soja

salt och peppar


  1. Blanda ägg med ströbröd, timjan, salt och peppar. Låt stå och svälla 5 min.

  2. Blanda ner färs och ägg. Provstek ev en liten klick färs för att kolla att kryddningen är bra.

  3. Stek biffar i omgångar och lägg i på en tallrik.

  4. Gör såsen i samma pannan som biffarna. Stek svampen lätt, tillsätt mjölk, grädde, soja och lite salt och peppar. Smaka av.

  5. Värm biffarna i såsen och servera med potatis eller ris och gärna kokta gröna bönor och/eller en sallad. Lite gelé är gott till!


bottom of page