top of page

SÖNDAG Rökig högrevsgryta med smörstekt majs

4 portioner

Det allra godaste i det här receptet - smörstekt majs - missade jag att lägga upp på tallriken. Missa inte majsen - det är otroligt gott!


1-1,5 kg högrev

2 msk paprikapulver, mild

1 msk malen spiskummin

1 msk rökt paprikapulver eller 1 tsk liquid smoke

1 msk oregano

1 tsk salt

1 tsk peppar

1 dl vatten


1 liten burk majs

smör

salt


fullkornsris

avokado

gräddfil

lime

koriander

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda alla kryddor i en skål. Lägg köttet i en gryta eller ugnssäker form som går att täcka med lock eller ugnsfolie. Smörj in köttet med kryddorna och vattnet. Ställ in i ugnen och tillaga i minst 2 timmar. Ta ut köttet och testa om det är mört. Det kan stå i upp till 6-8 timmar.

  3. Koka ris.

  4. Stek majs gyllenbrun i smör och salta.

  5. Servera köttet med ris och tillbehör.

bottom of page