top of page

TISDAG Aubergine och tomatgryta med mozzarella

4 portioner

1 aubergine

1 burk krossade eller hela tomater

vitlök

chili

125 g mozzarella


500 g köttfärs

1 ägg

3 msk ströbröd

vitlök eller vitlökspulver

lökpulver

salt och peppar

1 burk krossade tomater

tomatpuré

torkad basilika

mozzarella


riven parmesan

sallad

  1. Skär auberginen i bitar och stek i olivolja. Pressa i vitlök, salta och peppra. Häll över krossade tomater, späd ev med vatten. Tillsätt en gnutta socker för att ta bort syran från tomaterna. Låt sjuda i 15-20 minuter. Servera med pasta och skivad mozzarella.

  2. Blanda köttfärs, ägg och ströbröd med vitlök, lökpulver och salt och peppar. Forma köttbullar och stek i olivolja. Ta upp köttbullarna och lägg på ett fat.

  3. Häll krossade tomater och tomatpuré i samma panna som köttbullarna stekts i. Späd ev med vatten, tillsätt basilika, salt, peppar och lite socker (kanske en halv tesked). Låt såsen koka ihop en stund och lägg sedan i köttbullarna och låt dem tillagas klart i tomatsåsen.

  4. Servera auberginegrytan och/eller köttbullarna med skivad mozzarella, riven parmesan, pasta och en god sallad.

bottom of page