1 aubergine
1 burk krossade eller hela tomater
vitlök
chili
125 g mozzarella
500 g köttfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
vitlök eller vitlökspulver
lökpulver
salt och peppar
1 burk krossade tomater
tomatpuré
torkad basilika
mozzarella
riven parmesan
sallad
Skär auberginen i bitar och stek i olivolja. Pressa i vitlök, salta och peppra. Häll över krossade tomater, späd ev med vatten. Tillsätt en gnutta socker för att ta bort syran från tomaterna. Låt sjuda i 15-20 minuter. Servera med pasta och skivad mozzarella.
Blanda köttfärs, ägg och ströbröd med vitlök, lökpulver och salt och peppar. Forma köttbullar och stek i olivolja. Ta upp köttbullarna och lägg på ett fat.
Häll krossade tomater och tomatpuré i samma panna som köttbullarna stekts i. Späd ev med vatten, tillsätt basilika, salt, peppar och lite socker (kanske en halv tesked). Låt såsen koka ihop en stund och lägg sedan i köttbullarna och låt dem tillagas klart i tomatsåsen.
Servera auberginegrytan och/eller köttbullarna med skivad mozzarella, riven parmesan, pasta och en god sallad.