top of page

TISDAG Bulgogi i salladsblad med picklad rödkål och goshujangmajo

4 portioner

Goshujang är en koreansk chilipasta. Den har en viss hetta men är inte jättestark. Däremot har den mycket smak och arom. Det rivna päronet alternativt bakpulvret gör att köttet blir extra mört.


fläskkarré eller bog, finstrimlat

ljus soja

1 rivet päron eller 1 tsk bakpulver

socker

vitlök, pressad

sesamolja


rödkål

risvinäger

socker

salt


goshujang

majonäs, gärna hemgjord


salladsblad

jasminris eller annat klibbigt ris


  1. Blanda det finstrimlade köttet med lite soja, päron eller bakpulver, lite socker, pressad vitlök och någon sked sesamolja. Låt marinera en stund, gärna över natten.

  2. Finstrimla rödkål och blanda med risvinäger, socker och lite salt. Massera kålen med handen en stund så fibrerna bryts ner och kålen blir mjäll.

  3. Blanda en del gochujang med tre delar majonäs.

  4. Stek eller grilla köttet på hög värme.

  5. Servera köttet i salladsblad med rödkålssallad och sås. Och så riset vid sidan om.

bottom of page