Underbara små fläskfärsfrikadeller med fänkål i en len vinsås med parmesan. Och så sparris! Inte helt fel en tisdag.
4-6 pers
600 g fläskfärs
2 tsk stötta fänkålsfrön
1 msk lökpulver
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
salt och svartpeppar
3 dl grädde
2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 dl riven parmesanost
sparris
pasta eller ris
Blanda färsen med fänkålsfrön, lökpulver, vitlök, vin, salt och peppar. Låt stå en liten stund.
Forma små köttbullar och stek i omgångar på medelvärme i olivolja så alla köttbullar får fin färg. Lägg på en tallrik.
Stek sparrisen och lägg åt sidan.
Häll i grädde, vin och buljongtärning i samma panna som köttbullarna stektes i. Låt såsen koka ihop en liten stund och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och koka ihop en liten stund. Strö till sist över parmesanosten, tillsätt sparrisen och servera till nykokt pasta eller ris och en sallad.