top of page

TISDAG Fläskfärsbullar med fänkål och sparris

4 portioner

Underbara små fläskfärsfrikadeller med fänkål i en len vinsås med parmesan. Och så sparris! Inte helt fel en tisdag.


4-6 pers


600 g fläskfärs

2 tsk stötta fänkålsfrön

1 msk lökpulver

1 pressad vitlöksklyfta

1 dl vitt vin

salt och svartpeppar


3 dl grädde

2 dl vitt vin

1 hönsbuljongtärning

1 dl riven parmesanost


sparris


pasta eller ris

  1. Blanda färsen med fänkålsfrön, lökpulver, vitlök, vin, salt och peppar. Låt stå en liten stund.

  2. Forma små köttbullar och stek i omgångar på medelvärme i olivolja så alla köttbullar får fin färg. Lägg på en tallrik.

  3. Stek sparrisen och lägg åt sidan.

  4. Häll i grädde, vin och buljongtärning i samma panna som köttbullarna stektes i. Låt såsen koka ihop en liten stund och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och koka ihop en liten stund. Strö till sist över parmesanosten, tillsätt sparrisen och servera till nykokt pasta eller ris och en sallad.

bottom of page