top of page

TISDAG Gazpacho och libabröd med hummus och tomatsallad

4 portioner

Jag brukar passa på att köpa frukt- och grönsakskassar i mataffären varor som är på väg att bli för gamla men inte riktigt är det än. Det finns flera tjänster med appar där man kan boka och köpa mat som behöver ätas upp snart. I den här gazpachon finns gurka och paprika från en sådan kasse. Och apelsinsalladen är gjord på apelsiner från samma. Det är prisvärt och miljövänligt!

tomater

gurka

paprika

lök

vitlök

krossade tomater

flytande grönsaksbuljong

tabasco eller hot sauce

citronsaft


hummus, gärna hemgjord (kikärter, vitlök, tahini, citronsaft)

libabröd

tomater

rödlök

slätbladig persilja

  1. Tärna tomater, gurka och paprika och lägg i en mixer. Tillsätt en liten bit lök och en lite vitlök. Häll i en burk krossade tomater och mixa soppan så slät som du vill ha den.

  2. Smaksätt med flytande grönsaksbuljong, tabasco, citronsaft och salt och peppar. Ställ kallt.

  3. Skiva tomater, finstrimla rödlök och rikligt med slätbladig persilja. Lägg i en skål och ringla olivolja och lite vinäger över. Salta och peppra.

  4. Mixa ev en egen hummus med kokta kikärter, vitlök, rikligt med tahini, citronsaft och salt och peppar. Späd med lite vatten.

  5. Servera gazpachon med libabröden fyllda med hummus och tomatsallad. Väldigt gott!

bottom of page