top of page

TISDAG Kokospanerad torsk med klyftpotatis och sweet chili

4 portioner

Toppenbra fiskrätt som troligen faller i god jord hos barnen!


potatis

milt chilipulver eller paprikapulver


torskblock, tinat, ca 200 g fisk per person

ägg

vetemjöl

ströbröd, gärna panko

kokosflingor


sweet chilisås

  1. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda med chili- eller paprikapulver, olivolja och salt. Ugnsbaka i 225 grader i 25-30 min.

  2. Skär fisken i portionsbitar. Torka av den med hushållspapper om den är vattnig.

  3. Knäck ägget på en tallrik, tillsätt en matsked vatten, vispa det lätt.

  4. Häll lite vetemjöl på en annan tallrik och ströbröd och kokosflingor på en tredje tallrik.

  5. Ta en fiskbit och doppa först i vetemjölet, sedan äggblandningen och till sist ströbrödet/kokosen. Lägg fiskbitarna på en skärbräda.

  6. Värm en stekpanna med rikligt med smör till medelvärme. Stek fisken i 5-7 minuter, vänd ett par gånger.

  7. Servera fisken med sweet chili, potatis, sallad och kanske lite gräddfil. Barnen älskar detta!

bottom of page