Toppenbra fiskrätt som troligen faller i god jord hos barnen!
potatis
milt chilipulver eller paprikapulver
torskblock, tinat, ca 200 g fisk per person
ägg
vetemjöl
ströbröd, gärna panko
kokosflingor
sweet chilisås
Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda med chili- eller paprikapulver, olivolja och salt. Ugnsbaka i 225 grader i 25-30 min.
Skär fisken i portionsbitar. Torka av den med hushållspapper om den är vattnig.
Knäck ägget på en tallrik, tillsätt en matsked vatten, vispa det lätt.
Häll lite vetemjöl på en annan tallrik och ströbröd och kokosflingor på en tredje tallrik.
Ta en fiskbit och doppa först i vetemjölet, sedan äggblandningen och till sist ströbrödet/kokosen. Lägg fiskbitarna på en skärbräda.
Värm en stekpanna med rikligt med smör till medelvärme. Stek fisken i 5-7 minuter, vänd ett par gånger.
Servera fisken med sweet chili, potatis, sallad och kanske lite gräddfil. Barnen älskar detta!