top of page

TISDAG Pasta med ugnsbakade tomater och fetaost

4 portioner

Du behöver:

Ugn: 230 grader

pasta, valfri sort

körbärstomater, färska eller på burk

vitlök

salt och peppar

fetaost

olivolja

rosmarin

rivet citronskal

oliver

ruccola

riven parmesan

ev någon god skinka 

1. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Ta fram en ugnsfast form och häll i tomater, pressa i vitlök, salta och peppra, rör om. Bryt fetaost i stora bitar och lägg i tomatröran. Ringla olivolja över, rosmarin och rivet citronskal. Sätt in i ugnen tills det bubblar och osten fått lite färg.

3. Under tiden. Sätt på pastavatten och salta rikligt när det kokar. Koka pastan al dente. Häll av och ringla lite olivolja över så den inte klibbar.

2. Blanda pastan med tomatröran, strö över ruccola, riven parmesan och ev skinka eller kyckling om man inte vill äta helt vegetariskt. Bönsallad är bra och gott till.

bottom of page