Det här receptet kom till för att det fanns rökt sik i kylen som behövde ätas upp. För två-tre biffar: Mixa rökt fisk, ca 300 g, 1 ägg och 0,5 dl ströbröd, salt och peppar. Låt smeten svälla en stund. Klicka sedan ut den i en medelvarm stekpanna med smör. Servera med en stor blandad sallad, remouladsås, ev kokt potatis och gärna lite surkål.
Remouladsås: Mixa 1 ägg, 1 msk senap, 1 tsk salt och lite peppar. Låt mixern vara på och droppa sedan i neutral olja, ca 5 dl totalt. Stoppa mixern, ta av locket och blanda ihop majonäsen med en slickepott. Häll sedan i 2 dl blandad pickles på burk, 1 msk socker och 2 msk äppelcidervinäger. Mixa grovt. Blanda ihop såsen igen med slickepotten och häll upp på burk. Håller länge i kylen. Säkert 1-2 månader. Smaka och lukta innan du kastar något!