top of page

TISDAG Svart bönchili med padronpaprika och tomat

4 portioner

Det här är god, hälsosam och mättande vardagsmat. Den innehåller välgörande fibrer från bönor och ris och goda bakterier från surkålen och gräddfilen. Dessutom är den billig och miljövänlig - laga och ät!


lök

vitlök

spiskummin

kanel

svarta bönor, kokta

krossade tomater

paprika, gärna av sorten padron

grönsaksbuljong

oregano


fullkornsris

gräddfil

surkål

  1. Fräs finhacka lök och vitlök i lite olja. Pudra över lite malen spiskummin och kanel och låt steka med någon minut.

  2. Tillsätt bönor, krossade tomater, hackad paprika, grönsaksbuljong och lite torkad oregano. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.

  3. Sjud chilin i 10 minuter och servera med fullkornsris, gräddfil och surkål.

bottom of page