top of page

TORSDAG Krämig räksoppa med dill och grillat surdegsbröd

4 portioner

Du behöver:

2 morötter

1 liten purjolök

2 fiskbuljongtärningar/fond

6 dl vatten

2,5 dl creme fraiche

250 g mjukost, räkor eller kräftor

300 g skalade räkor

dill

surdegsbröd

tomatpesto

2 mozzarellaostar

1. Riv morötterna och strimla purjon fint. Fräs dem mjuka i smör i en gryta.

2. Tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, creme fraiche och mjukost. Låt koka upp och sänk genast värmen. Låt småsjuda i ca 5 minuter. 

3. Bred tomatpesto på brödskivorna och lägg på skivad mozzarella. Lägg i smörgåsgrill eller i en medelvarm stek- eller grillpanna.

4. Smaka av soppan med salt och peppar och stäng av plattan. 

5. Lägg i räkorna, strössla på hackad dill och servera genast. 

bottom of page